Ingrediënten:
25 gr amandelmeel, 25 gr bloem, 1 ei, 3 eetlepels basterdsuiker, theelepel zelfrijzend bakmeel, snufje kaneel of vanille extract, gesmolten boter (40gr)
Voeg de ingrediënten samen, roer het door met de pollepel. (Wil je de wafel minder knapperig en dikker, doe er dan een extra ei bij). Kneed het deeg met een koude hand tot een bal. Leg de bal in huishoudfolie op een bord in de koelkast. strooi wat bloem op het aanrecht. Strooi wat bloem op een deegroller. Rol het deeg uit. Rol het op met een koude hand. Maak er een stevige rol van met doorsnede 5 cm. Pak het geheel weer in folie en leg weer in de koelkast. Zet het wafel bakijzer alvast aan en kwast het even in met roomboter of kokosolie. Daarna leg je het deeg op het met bloem bestrooide aanrecht. Het is nog een rol. Snijd 1 tot 1,5 cms plakken eraf met een mes. Rol het heel snel op, leg ze in een kom en begin met bakken. Eet ze snel op, ze zijn niet lang houdbaar. In de koelkast bewaren.
Je kunt ze opdienen met poedersuiker, of met slagroom en fruit. Je kunt er zelfs een hartjesvorm van maken. Veel plezier!